. Відкрито меморіальну дошку Матківському Володимиру Анатолійовичу - 24 Грудня 2015 - Офіційний сайт Сквирської міської ради


П`ятниця, 03.05.2024, 09:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Новини Сквирська міська рада [151]
Новини міста [130]
Новини КП "Сквирське комунальне господарство" [34]
Повідомлення Районного сектору головного управління державної служби надзвичайних ситуацій [78]
Новини пенсійного фонду України у Сквирському районі [17]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Реклама

Головна » 2015 » Грудень » 24 » Відкрито меморіальну дошку Матківському Володимиру Анатолійовичу
13:14
Відкрито меморіальну дошку Матківському Володимиру Анатолійовичу

18 грудня відбулась урочиста лінійка з нагоди вікриття меморіальної дошки Матківському Володимиру Анатолійовичу, який загинув, їхавши на ротацію до зони АТО.

 Шкільне подвір`я було переповнене дітлахами, вчителями, друзями, родичами полеглого сквирянина та небайдужими земляками, які прийшли віддати данину пам`яті Володимиру Анатолійовичу. Участь в урочистій лінійці також  брали голова райдержадміністрації Р.В. Лінда, голова районної ради В.В. Гриша, міський голова В.А. Скочко.

Директор навчально - виховного комплексу "Сквирський ліцей" В.П. Юхимчак розпочав церемонію, пригадавши, як він вручав атестат про отримання середньої освіти мужньому захиснику Вітчизни. І підкреслив, що відсьогодні відкриття меморіальної дошки буде нагадувати нам і прийдешнім поколінням, яку ціну ми заплатили за своє європейське майбутнє.

Володимир Анатолійович Матківський народився 30 березня 1973 року у м.Сквира. Закінчив Сквирську середню школу №1 ім. М.М. Ольшевського. Після школи вступив до лав радянської армії. Пройшовши службу, навчався уКиївському кооперативному технікумі.

Тривалий час працював у ТОВ "Сквирський комбінат хлібопродуктів", де зарекомендував себе як сумлінний та відповідальний працівник. Володимир Анатолійович був вимогливим до себе, ввічливим, чесним і порядним, користувався авторитетом серед товаришів, колег, побратимів. Разом із дружиною Наталією Анатоліївною виховував донечку Вікторію.

Життя нашого земляка, сміливого захисника держави і ще 11-ти інших військових трагічно обірвалось 5 січня 2015 року під м.Артемівськ на Донеччині. Родина втратила прекрасного сина, турботливого та любячого батька...

У вирішальний для країни час, він без вагань взяв у руки зброю, щоб стати у стрій відважних. Він віддав своє життя задля того,щоб в Україні якомога швидше настав мир.

Хвилиною Мовчання зібрання вшанувало пам`ять полеглого Героя. Право відкрити меморіальну дошку надано учням навчального закладу.

До сім`ї загиблого воїна та до присутніх звернувся голова райдержадміністрації Руслан Вікторович Лінда: "Ми схиляємо голови у скорботі. Загибель Володимира Анатолійовича Матківського - це глибока рана всього Сквирського району. Щодня у жорстокій боротьбі Україна втрачає своїх синів. Їх хоробрість і подвиг - неоціненні. Не шкодуючи власного життя, вони захищають неньку - Україну.Кожен із них залишиться у нашій пам`яті і серцях навіки!"

Голова районної ради В.В. Гриша та міський голова В.А. Скочко приєднались до слів жалю за земляком та поділились спогадами про спілкування з ним.

Волонтер, яка побувала у зоні АТО 27 разів, член громадської організації "Народна рада м.Сквира" Н.М. Рудніченко висловила почуття болю за всіма загиблими бійцями - земляками та подякувала братам Косинським за виготовлення меморіальної дошки.

Яким же учнем був Володимир Матківський розказала його перша вчителька М.П. Мандрига.

Оберемки квітів, траурні вінки та лампадки з вогнем пам`яті  було покладено до меморіальної дошки, встановленої на будівлі навчального закладу.

Благочинний району УПЦ /КП/ протоієрей Віктор (Скакевич) разом із Білоцерківським благочинним протоієреєм Миколаєм (Гопайничем) освятили меморіальну дошку Герою.

Категорія: Новини міста | Переглядів: 418 | Додав: Волоконська | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту
  • Київська обласна рада
  • Сайт Відділу освіти Сквирської РДА
  • Сквирська районна державна адміністрація
  • Пенсійний фонд України у Сквирському районі

  • Copyright MyCorp © 2024