. 27-ма річниця виведення радянських військ з Республіки Афганістан - 16 Лютого 2016 - Офіційний сайт Сквирської міської ради


Понеділок, 29.04.2024, 06:09
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Новини Сквирська міська рада [151]
Новини міста [130]
Новини КП "Сквирське комунальне господарство" [34]
Повідомлення Районного сектору головного управління державної служби надзвичайних ситуацій [78]
Новини пенсійного фонду України у Сквирському районі [17]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Реклама

Головна » 2016 » Лютий » 16 » 27-ма річниця виведення радянських військ з Республіки Афганістан
11:15
27-ма річниця виведення радянських військ з Республіки Афганістан

15 лютого на Алеї Слави, біля пам`ятника воїнам - інтернаціоналістам відбувся мітинг - реквієм, присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 27-ій річниці виведення радянських військ з Республіки Афганістан.

Участь у заході брали голова райдержадміністрації Р.В. Лінда, голова районної ради В.В. Гриша, перший заступник міського голови О.В. Гнатюк, помічник - консультант народного депутатат України Р.М. Сольвара О.В. Бурдик, помічник - консультант депутата обласної ради В.І. Скрипи О.В. Славінська, районний військовий комісар Ю.П. Волинець, голова районної ради ветеранів війни, праці та ЗС М.І. Шевчук, голова районної організації Української спілки ветеранів Афганістану В.А. Годованюк, воїни - інтернаціоналісти, члени громадських організацій, працівники організацій і установ, представники ЗМІ та жителі м.Сквира.

27 років, ніби один день, пролетіли і зникли за обрієм. Але для тих, хто пройшов війну - це тільки маленький відрізок життя, що минає в солдатській пам`яті, де бойові друзі залишаться молодими і веселими, з жадобою до життя, любові й добра. Рани цієї війни кровоточать і досі.

Україна втратила близько 4 тисяч молодих хлопців, 6 тисяч стали інвалідами, ще багато чоловіків залишилося в полоні, або пропали безвісти. Падали хлопці на чужій землі, а в них на м`яких долонях лінії життя такі довгі і прекрасні...Разом із ними пішло в небуття чиєсь щастя. Разом із ними загинули їх ненароджені діти. Але вони живуть у пам`яті бойових друзів, продовжують усміхатися зі світлин у солдатських альбомах, згорьованих, люблячих, палких материнських серцях.

Присутні Хвилиною Мовчання вшанували пам`ять тих, хто поліг на афганській землі і ,зокрема, земляків:

Сергія Альошина (с.Токарівка), Петра Петюра (с.Кривошиїнці), Миколу Слобідського (с.Малі Лисовці), Олега Оскілка (с.Таборів) та Анатолія Коноплястого (с.Великі Єрчики).

Голова райдержадміністрації Руслан Вікторович Лінда звернувся до воїнів - інтернаціоналістів:

"День 15 лютого - це не тільки данина пам`яті загиблим, але і вираз глибокої вдячності всім, хто чесно і мужньо виконав свій військовий і громадянський обов`язок. Виявлені вами стійкість і мужність - кращий приклад служіння Батьківщині.

У день виведення військ з Афганістану ми згадуємо всіх, хто віддав своє життя. Ми схиляємо голови перед їхньою світлою пам`яттю.

Важливою і значимою є діяльність районної організації воїнів - інтернаціоналістів і сьогодні, в час військової агресії проти нашої держави. Ви активно долучилися до волонтерської діяльності. Ваші поїздки в зону АТО - це більше ніж мареіальна підтримка воїнів - земляків. Крім припасів та спорядження, ви везете на блок - пости зразки вірності присязі, впевненість у перемозі.

Прийміть найщиріщі вітання на честь 27-ї річниці з дня виводу виведення військ з Афганістану. Я бажаю Вам міцного здоров`я, натхнення, здійснення всіх планів і задумів. Ми завжди будемо пам`ятати про Афганську війну. Низький уклін батькам і матерям, які виховали Героїв!"

У своїх виступах пригадали події Афганської війни та безсмертний подвиг воїнів - інтернаціоналістів голова районної ради В.В. Гриша, перший заступник місько голови О.В. Гнатюк, голова районної організації Української спілки ветеранів Афганістану В.А. Годованюк, голова районної ради ветеранів війни, праці та ЗС М.І. Шевчук.


Помічник - консультант депутата обласної ради Василя Скрипи О.В. Славінська виступила перед воїнами та проінформувала зібрання,що сьогодні буде надано сім`ям загиблих бійців матеріальну допомогу.

Свої поетичні рядки прочитала місцева поетеса, волонтер Людмила Гриценко, а вірш "Відлуння афганських гір" продекламувала учасниця драматичного гуртка "Юність" районного Будинку культури Олеся Глущук.

Гірлянду та квіти до пам`ятника загиблим землякам воїнам - інтернаціоналістам поклали їх побратими, керівники району та міста, а також громадськість Сквирщини.

Після мітингу - реквієму у районному Будинку культури відбувся святковий концерт за участі аматорських колективів та виконавців району.

Керівник району Руслан Вікторович Лінда та районний військовий комісар Юрій Петрович Волинець ,за дорученням обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану, на концерті нагородили 43 воїни - інтернаціоналісти ювілейними медалями "25 років виводу військ з Республіки Афганістан". Також, Гриняку Василю Миколайовичу вручили ювілейний орден. Помічник - консультант народного депутата України Руслана Сольвара Л.В. Бурдик передала сім`ям загиблих афганців матеріальну допомогу.

Категорія: Новини міста | Переглядів: 503 | Додав: Волоконська | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Архів записів

Друзі сайту
  • Київська обласна рада
  • Сайт Відділу освіти Сквирської РДА
  • Сквирська районна державна адміністрація
  • Пенсійний фонд України у Сквирському районі

  • Copyright MyCorp © 2024