. Ініціативна молодь сприяє благоустрою міста - 30 Березня 2015 - Офіційний сайт Сквирської міської ради


Четвер, 02.05.2024, 10:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Новини Сквирська міська рада [151]
Новини міста [130]
Новини КП "Сквирське комунальне господарство" [34]
Повідомлення Районного сектору головного управління державної служби надзвичайних ситуацій [78]
Новини пенсійного фонду України у Сквирському районі [17]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Реклама

Головна » 2015 » Березень » 30 » Ініціативна молодь сприяє благоустрою міста
08:28
Ініціативна молодь сприяє благоустрою міста
Анастасія Чех - учениця 11 класу Сквирського ліцею.

20 березня 2015 року у малому залі Сквирської районної державної адміністрації відбулася зустріч молодіжного об’єднання «Лідер» з міським головою, Писаренком Віталієм Григоровичем, начальником комунального підприємства «Сквирське комунальне господарство» Шварцбурдом Юхимом Давидовичем та начальником відділення ДАІ по обслуговуванню Сквирського району при УДАІ ГУ МВС україни в Київській області, майором міліції , Швецовим Геннадієм Григоровичем. Зібрання відбулося з ініціативи школярів, у яких постало багато питань щодо благоустрою рідного міста.
Зустріч розпочалася з виступу міського голови, Писаренко Віталія Григоровича. Він привітав усіх учасників круглого столу, подякувавши молоді за їхнє бажання у співпраці з органами місцевого самоврядування. Дискусія тривала близько двох годин, обговорювалося багато проблем, керівники відповідали на всі, поставлені їм, питання.
- Чи можливо встановити нові меморіальні дошки повним кавалерам Ордену Слави Тисьменецькому Петру Харитоновичу та Майбороді Миколі Яковичу, оскільки старі у незадовільному стані?
- З цим питанням до нас неодноразово звертався педагогічний колектив Сквирської ЗОШ №3 ім. П. Тисьменецького. Тож, у зв’язку з цим, ми плануємо зробити реконструкцію даних меморіальних дощок, або ж облаштувати там алею, на зразок тієї, що знаходиться поряд з Будинком культури. У планах підготування кошторисної документації, яка визначить вартість даних робіт. Якщо все піде за планом, то до 9 травня ми зможемо побачити зміни.
- По вулиці Карла Лібкнехта, навпроти ДНЗ №6 «Ромашка» є світлофор та він довгий час вже не працює. Зважаючи на те, що дорожня частина є аварійно небезпечною, не могли б ви посприяти введенню в експлуатацію даного пристрою?
- Світлофор було відремонтовано 2-3 місяці тому. Свого часу він працював від електромережі ДЮСШ ім.Воропая. Так як у школі було відімкнуто систему обдуву зали, то, відповідно, припинилося енергопостачання і до даного пристрою. Я розмовляв із начальником Сквирського районного підрозділу ЗАТ «АЕС Київобленерго», він розгляне це питання. Та, у разі якщо нових електромереж не знайдеться, ми будемо проводити власну лінію. Цю проблему буде вирішено.
- У центрі нашого міста знаходиться зруйнований кінотеатр «Зірка». Чи є ще надії, що він знову запрацює?
- Це болюче питання. Власниками цієї будівлі є районна рада. Останній підпал не дає змогу реконструювати кінотеатр, розглядатимуться питання про здачу його в оренду чи продажу. В такому разі можливо буде змінене його цільове призначення. Якщо сквиряни хочуть, щоб у нашому місті відбувалася демонстрація кінострічок, я маю одну пропозицію. У Будинку культури, свого часу, у головній залі, між балконами, розташовувалася кінобудка. Більш реально відбудувати саме цей пристрій, оскільки на цю роботу буде затрачено не настільки велику суму, скільки її вимагає реконструкція «Зірки».
- У нашому місті надзвичайно багато бездомних тварин. Нам відомого, що багатьох отруюють чи усипляють. Чи можна розв’язати цю проблему гуманним способом?
- Це питання дуже актуальне на сьогоднішній день. Причиною є, безпосередньо, халатність власників тварин, яких вони після тривалого утримання викидають на вулицю. Перш за все, потрібно пропагандувати у ЗМІ належну поведінку із домашніми улюбленцями і ні в якому разі не залишати їх беззахисними просто неба. Сьогодні дуже важко знайти вирішення цієї проблеми, через фінансову його частину. Найближчі притулки знаходяться у Переяслав-Хмельницьку і утримання там однієї собаки для нашого району обійдеться у 1200 грн. Це досить велика сума, якщо помножити її на кількість бездомних. До того ж думки людей розбігаються. Одним заважають собаки, що бігають по вулиці, і вони не проти того щоб вони були знищені не гуманними способами. Інші вважають, що насильство неприпустиме і тварини повинні жити. Проблема дуже серйозна, але до остаточно висновку, щодо її розв’язання ми досі не прийшли.
- Нам відомо, що у нашому місті є магазини, у яких продають спиртні напої та тютюнові вироби неповнолітнім. Як вирішувати цю проблему?
- Виконавчим комітетом Сквирської міської ради було прийнято рішення про обмеження продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Тобто після 22:00 у нашому місті не можна продавати дану продукцію, а неповнолітнім взагалі заборонений її продаж. Багато магазинів вже понесли покарання, у вигляді чималого штрафу, за недотримання цих правил. Кожного вечора вулиці нашого міста патрулюються командою чоловіків, які відбули службу в зоні АТО. На наступній нараді, я наголошу, щоб вони ретельніше перевірялися зони продажу цих товарів неповнолітнім.
- Йдучи вулицями міста, ми бачимо багато зрізаних та повалених дерев. Для чого це роблять? Кому і чим вони заважають?
- У нашому місті було зрізано більше 300 дерев через те, що вони були небезпечними. При сильному вітру, буревію, могли завдати чимало шкоди: обірвати електродроти, перекрити дорогу чи впасти на якийсь будинок. Жодне дерево не було зрізане без дозволу екологічних служб. У нашому місті є лише два дерева, які охороняються законом, одне на Дослідному полі, друге біля Сквирського комбінату хлібопродуктів. На місця зруйнованих дерев будуть посаджені нові сажанці, які найближчим часом будуть закуплені. Також, будуть проводитися акції на яких сквиряни матитимуть змогу долучитися до покращення благоустрою міста, посадивши хоча б одне деревце.
- По дорозі від Сквирського ліцею до ЗОШ №1 можна побачити люк, який відкритий вже довгий час. На щастя, там не сталося жодної трагедії, але цьому все одно потрібно запобігти. Що ви на це скажете?
- Даний люк знаходиться у приватній власності. Ми його двічі ремонтували, але протягом 1-2 місяців він знову був провалений. Якщо його власник не прийме належних мір, то ми подамо на нього позов у суд, адже це не можна просто так залишати – зазначив керівник КП «СКГ».
- Люки крадуть і заносять в пункти металозбору, можна закупити люки із сплавів, але вони не практичні, оскільки не витримують великої ваги, тобто якщо по ньому проїде грузова машина, він провалиться – додав міський голова.
- У Сквирі, на сьогоднішній день, немає місця, де молодь може відпочити ввечері. Як можна організувати дозвілля для школярів?
- Потрібно щоб організацію взяла на себе молодь. Ми можемо надати приміщення і виділити кошти на обладнання. Головне мати бажання. Потрібно знайти людину яка захоче проводити дискотеки. Спільними силами можна багато що організувати.
Також піднімалися питання щодо пам’ятника Небесній Сотні, лежачих поліцейських на дорогах міста, стану дитячих спортивних майданчиків. Ця зустріч не залишиться просто у пам’яті. Було висунуто багато пропозицій, прийнято багато рішень. Органи місцевого самоврядування з радістю погоджуються співпрацювати із молодіжними організаціями міста та допомагати їм з їхніми проектами по благоустрою. Якщо все заплановане виконається, то меморіальні дошки на приміщенні ЗОШ №3 будуть відновлені, світлофор запрацює, у Будинку культури можна буде переглядати кінофільми, бездомних тварин стане менше, неповнолітнім не продаватимуть алкогольні напої та тютюнові вироби, всі люки у місті будуть закритими, втіляться в життя плани щодо екології та молодь матиме місце, де можна буде відпочити ввечері з друзями, потанцювати та поспілкуватися з однолітками.
Всі учасники зібрання були задоволені роботою. Школярі щасливі, що їхня думка також є не маловажливою і вони можуть зробити свій внесок у розвиток міста. У свою чергу керівники теж мали піднесений настрій, адже побачили, що молодь міста ініціативна, працьовита і організована. Підростає покоління реформаторів, які зможуть змінити життя сквирян в кращу сторону.
Категорія: Новини міста | Переглядів: 617 | Додав: Волоконська | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту
  • Київська обласна рада
  • Сайт Відділу освіти Сквирської РДА
  • Сквирська районна державна адміністрація
  • Пенсійний фонд України у Сквирському районі

  • Copyright MyCorp © 2024