. ПРЕЗИДЕНТ ПІДПИСАВ ЗАКОН ЩОДО ТИМЧАСОВОГО ОБМЕЖЕННЯ ПЕНСІЙ ПРАЦЮЮЧИМ ПЕНСІОНЕРАМ - 18 Березня 2015 - Офіційний сайт Сквирської міської ради


Четвер, 02.05.2024, 05:02
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Новини Сквирська міська рада [151]
Новини міста [130]
Новини КП "Сквирське комунальне господарство" [34]
Повідомлення Районного сектору головного управління державної служби надзвичайних ситуацій [78]
Новини пенсійного фонду України у Сквирському районі [17]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Реклама

Головна » 2015 » Березень » 18 » ПРЕЗИДЕНТ ПІДПИСАВ ЗАКОН ЩОДО ТИМЧАСОВОГО ОБМЕЖЕННЯ ПЕНСІЙ ПРАЦЮЮЧИМ ПЕНСІОНЕРАМ
10:37
ПРЕЗИДЕНТ ПІДПИСАВ ЗАКОН ЩОДО ТИМЧАСОВОГО ОБМЕЖЕННЯ ПЕНСІЙ ПРАЦЮЮЧИМ ПЕНСІОНЕРАМ
Президентом України 10.03.2015 підписано Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення" від 02.03.2015 № 213-VIII, який набирає чинності з 1 квітня 2015 року.
Законом встановлено наступне:
- поступове підвищення пенсійного віку на 5 років для жінок, яким призначаються пенсії за віком на пільгових умовах і пенсії за вислугу років;
- збільшення страхового стажу, необхідного для призначення вище вказаних пенсій і для чоловіків і для жінок на 5 років. Крім того, для окремих категорій на 5 років збільшуються вимоги щодо необхідного стажу вислуги років;
- провести перерахунок пенсій у разі збільшення прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, незалежно від факту роботи пенсіонера. Відповідно до запропонованих змін необхідно буде провести перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам з 1 грудня 2015 року.
Законом не обмежено пенсії для працюючих чорнобильців, працівників металургійної і хімічної промисловості, державних органів, органів місцевого самоврядування тощо), які є: інвалідами I та II групи; інвалідами війни III групи; учасниками бойових бій, у тому числі учасниками АТО; членами сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій.
Водночас документ обмежує пенсії працюючим суддям, як і державним службовцям, зокрема, встановлено, що максимальний розмір пенсії для суддів становить 10 мінімальних пенсій за віком. Наприклад, змінами до Закону про судоустрій передбачається, що особам, на яких поширюється чинність цього Закону, у період роботи на посадах, які дають право на призначення щомісячного довічного грошового утримання, або право на призначення пенсії у порядку та на умовах, передбачених Законами про прокуратуру, про статус народного депутата, про державну службу, щомісячне довічне грошове утримання та пенсії, призначені відповідно до законодавства, не виплачуються. У період роботи на інших посадах/роботах щомісячне довічне грошове утримання виплачується в розмірі 85 відсотків призначеного розміру, але не менше розміру прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність. Після звільнення з роботи щомісячне довічне грошове утримання виплачується у розмірі, обчисленому відповідно до Закону.
При цьому, обмеження щодо виплати пенсій, не застосовується на особливий період до осіб, які займають посади державних службовців в Міністерстві оборони України, Збройних Силах України, інших військових формуваннях та правоохоронних органах та безпосередньо виконують функції із забезпечення обороноздатності держави та пенсії яким призначено відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб".
Категорія: Новини пенсійного фонду України у Сквирському районі | Переглядів: 574 | Додав: Marina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту
  • Київська обласна рада
  • Сайт Відділу освіти Сквирської РДА
  • Сквирська районна державна адміністрація
  • Пенсійний фонд України у Сквирському районі

  • Copyright MyCorp © 2024