. Реформа місцевого самоврядування - 17 Січня 2015 - Офіційний сайт Сквирської міської ради


Неділя, 05.05.2024, 08:40
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Новини Сквирська міська рада [151]
Новини міста [130]
Новини КП "Сквирське комунальне господарство" [34]
Повідомлення Районного сектору головного управління державної служби надзвичайних ситуацій [78]
Новини пенсійного фонду України у Сквирському районі [17]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Реклама

Головна » 2015 » Січень » 17 » Реформа місцевого самоврядування
17:16
Реформа місцевого самоврядування

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування щодо роботи над одним із ключових етапів реалізації реформи місцевого самоврядування

 

Одним із найважливіших питань, розглянутих на першому в Новому, 2015 році засіданні Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, була підготовка до другого читання проекту Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» (реєстр. № 0915), поданого Кабінетом Міністрів України та прийнятого за основу Верховною Радою України попереднього скликання. Робота над даним законопроектом вважається одним із ключових етапів реалізації реформи місцевого самоврядування, спрямованої, серед іншого, на формування дієздатних і спроможних територіальних громад, здатних забезпечити повноцінне виконання органами місцевого самоврядування базового рівня своїх повноважень, надання жителям якісних адміністративних послуг.

У ході розгляду законопроекту народні депутати України та запрошені на засіданні представники органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та їх асоціацій, експерти неурядових організацій детально обговорили близько 100 пропозицій, що надійшли від суб’єктів права законодавчої ініціативи. За результатами розгляду було суттєво змінено і удосконалено фактично всі аспекти нормативного регулювання механізму добровільного об’єднання територіальних громад. При цьому Комітет, підтримуючи пропозиції Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, рішуче відстояв ключовий принцип, закладений у саму назву і суть законопроекту. А саме, добровільність такого об’єднання, унеможливлення примусу, використання адміністративного впливу на всіх етапах об’єднавчих процесів. З цією метою з тексту прийнятої за основу редакції законопроекту було запропоновано виключити статтю 12, яка передбачала існування єдиного загальнодержавного варіанту об’єднання, відображеному в перспективному плані об’єднання територіальних громад сіл, селищ, міст, що мав розроблятися обласними державними адміністраціями та затверджуватися Кабінетом Міністрів України.

Члени Комітету висловили сподівання, що під час розгляду у сесійній залі парламенту народні депутати України підтримають вищезазначену позицію, спрямовану на децентралізацію публічної влади із реальним забезпеченням загальновизнаних європейських принципів організаційної, правової та фінансової самостійності органів місцевого самоврядування, передбачених Конституцією України засад справедливого і неупередженого розподілу суспільного багатства між громадянами і територіальними громадами.

За інформацією УАРОР

Переглядів: 815 | Додав: skvira | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту
  • Київська обласна рада
  • Сайт Відділу освіти Сквирської РДА
  • Сквирська районна державна адміністрація
  • Пенсійний фонд України у Сквирському районі

  • Copyright MyCorp © 2024