. Розпочав роботу Білоцерківський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги - 24 Березня 2016 - Офіційний сайт Сквирської міської ради


Понеділок, 06.05.2024, 13:24
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Новини Сквирська міська рада [151]
Новини міста [130]
Новини КП "Сквирське комунальне господарство" [34]
Повідомлення Районного сектору головного управління державної служби надзвичайних ситуацій [78]
Новини пенсійного фонду України у Сквирському районі [17]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Реклама

Головна » 2016 » Березень » 24 » Розпочав роботу Білоцерківський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги
16:13
Розпочав роботу Білоцерківський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

З 1 липня 2015 року відповідно до ЗУ "Про безоплатну вторинну правову допомогу" на території всієї країни відкрились 100 центрів безоплатної вторинної правової допомоги. Один з таких центрів  розпочав свою роботу і в м. Біла Церква.

Білоцерківський міський центр обслуговує 10 районів: Білоцерківсьткий, Богуславський, Володарський, Кагарлицький, Миронівський, Рокитнянський, Сквирський, Ставищенський, Таращанський, Тетіївський, м.Ржищів та м. Б.Церкву.

Білоцерківський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Біла Церква вул. Гайок, 4-а, тел. (04563) 34009, (04563) 34030.

Інформація про роботу центру доступна на офіційній сторінці фейсбуку: https://www.facebook.com/Білоцерківський-місцевий-центр-з-надання-БВПД-121425448205705/?fref=ts. 

Місцевий центр забезпечує доступ до безоплатної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах для цілої низки соціально незахищених категорій громадян: малозабезпеченим (особам, чий середній сукупний дохід не перевищує одного прожиткового мінімуму), інвалідам, які отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб або іх законних представників, учасникам бойових дій (у тому числі, це стосується учасників АТО із відповідним статусом, та членів сімей загиблих), дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, біженцям, особам, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, особам, які відзначені почесним званням України "Мати-героїня" та матерям, які народили п"ятеро та більше дітей та ін.

Усім цим незахищеним категоріям осіб надаються послуги адвокатів для представництва їх інтересів у цивільних та адміністративних спорах, якщо вони належать до категорій, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, як це визначено ст. 14 Закону України "Про безоплатну правову допомогу".

Особа, яка має бажання отримати безоплатну вторинну правову допомогу (послуги адвоката), має звернутися безпосередньо до Центру

Бідність, низький рівень правової грамотності є ключовими факторами, що ізолюють населення від державної правової ситсеми та правосуддя. Правові потреби у віддалених громадах у більшості випадків залишаються незадоволеними, і питання рівного доступу до правосуддя залишається відкритим.

Крім того інформуємо, що з 1 липня 2016 року у кожному районі відкриються  БЮРО ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ, як відоркремлені структурні підрозділи місцевого центру. Функції  БЮРО: прийом звернень щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги, надання юридичних консультацій, безпосереднє здійснення представництва інтересів клієнтів в суді, точка доступу до електронних сервісів МІНЮСТУ, активне правопросвітництво на рівні територіальної громади.

Директор Білоцерківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  О.С.Сірик

 

 

Категорія: Новини міста | Переглядів: 728 | Додав: Волоконська | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту
  • Київська обласна рада
  • Сайт Відділу освіти Сквирської РДА
  • Сквирська районна державна адміністрація
  • Пенсійний фонд України у Сквирському районі

  • Copyright MyCorp © 2024