. Повідомлення Районного сектору головного управління державної служби надзвичайних ситуацій - Офіційний сайт Сквирської міської ради


П`ятниця, 10.05.2024, 17:23
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Новини Сквирська міська рада [151]
Новини міста [130]
Новини КП "Сквирське комунальне господарство" [34]
Повідомлення Районного сектору головного управління державної служби надзвичайних ситуацій [78]
Новини пенсійного фонду України у Сквирському районі [17]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Реклама

Головна » Повідомлення Районного сектору головного управління державної служби надзвичайних ситуацій

З настанням теплих днів рятувальники майже кожного дня виїжджають на гасіння пожеж, що відбуваються в екосистемах. Найчастіше горить трава, очерет, ліс. У 90% випадків причина виникнення таких пожеж – людина, яка необережно поводиться із вогнем, не звертає уваги на необхідність суворого дотримання правил протипожежної безпеки. 

У зв’язку з цим, рятувальники закликають бути вкрай обережними під час відвідування лісів, відпочинку на берегах річки, адже найменша жарина з вихлопної труби автомобіля, не загашений недопалок, багаття, залишене без нагляду відпочивальників, можуть спричинити велику біду. Пам’ятайте, що не можна випалювати траву та інші рослинні рештки та розкладати багаття в лісі. Вкрай небезпечно відвідувати хвойні насадження при п’я ... Читати далі »

Категорія: Повідомлення Районного сектору головного управління державної служби надзвичайних ситуацій | Переглядів: 393 | Додав: Волоконська | Дата: 01.04.2016

 

Шановні Сквиряни, не залишайте дітей без нагляду – може трапитися лихо!

У наш час, коли задля забезпечення родини всім необхідним працюють обоє батьків, гостро постає проблема – кому доглянути малечу. Нерідко дорослі залишають дітей вдома самих, не задумуючись над наслідками своїх дій. Адже дитина, поринаючи у власні ігри, може травмуватися чи призвести до руйнівної пожежі.

В основі дитячих пустощів із вогнем лежить допитливість, бажання пізнати навколишній світ і наслідування дорослих, які щодня пораються біля печі, газової плити або палять цигарки.

Щоб уникнути лиха, батькам треба взяти за правило не залишати дитину без нагляду. Розподіліть свій час таким чином, аби хтось завжди залишався в кімнаті з малечею. Влаштуйте пізнавальні ігри, під час яких поясніть дитині основні ... Читати далі »


Що робити, коли в кімнаті загорівся телевізор?

У наш час жоден закарпатець не може уявити своє помешкання без телевізора. Однак при цьому люди нерідко забувають, що цей прилад здатний стати джерелом потенційної небезпеки, а саме – нищівної пожежі. Якщо вчасно не загасити палаючий телевізор, вогонь із нього може перекинутися на меблі й призвести до значних матеріальних збитків для господарів. Аби люди були готові до подібних «сюрпризів» від техніки, Управління ДСНС України у Закарпатській області нагадує громадянам порядок дій при загоранні телевізора.

Найперше, що вам слід зробити, – це вимкнути телевізор з електромережі. Якщо через вогонь ви не можете підійти до розетки, знеструміть квартиру електричним автоматом або рубильником. За можливості, постарайтеся самостійно загасити пожежу. Для цього використовуйте щільну тканину (покривало, ковдру), якою накрийте палаючий телевізор. Без доступу повітря горіння має припинитися. Якщ ... Читати далі »


Щороку в нашій державі проходить Всеукраїнський Фестиваль Дружин юних пожежних серед учнів  шкіл всієї України. Завданням фестивалю є залучення школярів до участі у роботі з вивчення правил безпеки життєдіяльності та їх пропаганди серед населення; розкриття творчих здібностей, організації змістовного дозвілля молоді, виховання у дітей культури поводження з вогнем, засвоєння дітьми правил пожежної безпеки та виховання у них зацікавленості професією пожежного – рятувальника. Цього року на обласний тур фестивалю сформована команда Сквирського РЦДЮТ «Веселі запальнички».

Склад команди переможця : Тарнавська Дарина, Таранчук Аліна, Любаневич Янна, Обребська Яна, Борисевич Андрій, Косовська Віолетта, керівник команди Нешпор Марина.

 


Працівниками Сквирського районного сектору ДСНС проведено інформаційно-роз’янювальну роботу серед населення Сквирщини. Основні питання, на які зверталась увага власників будинків, стосувалися експлуатації печей, газових та нагрівальних приладів, а також зберігання горючих матеріалів, дров. А щоб господарі не забували правила пожежної безпеки в побуті їм було роздано тематичні листівки.

 

                                                   Марина Денисенко ... Читати далі »


Не спалюйте залишки сухої рослинності та сміття на власних подвір’я – це може призвести до загорання торфовищ та виникнення лісових пожеж. Окрім безпосередньої загрози людському здоров’ю спалювання сухої трави, стерні – неминуче призводить до того, що вогонь з полів та подвір’я перекидається на лісосмуги, які ними межують. Згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення ст..77-1 ( самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків) тягне за собою накладення штрафу від десяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян.


В наш час дуже важливо інформувати молоде покоління про те, як запобігти виникненню біди, як поводитись в екстремальних ситуаціях. З цією метою 03 березня в рамках проведення громадської акції «ЗАПОБІГТИ, ВРЯТУВАТИ, ДОПОМОГТИ!»  на територію 7-ДПРЧ м. Сквира прибули учні ДНЗ Сквирське ВПУ.

Працівниками ДСНС для них було проведено екскурсію по території пожежної частини. Рятувальники  розповіли  , що вогонь може бути не тільки другом, але й ворогом.

При цьому діти отримали вичерпні відповіді на питання: як подається вода, яке обладнання знаходиться на пожежному автомобілі, як і для чого використовується, яким чином проводиться гасіння пожежі, як діяти при пожежі , продемонстрований бойовий одяг пожежного, як поводитися з небезпечними знахідками та інші. Також відбулася&n ... Читати далі »


З метою формування у дітей культури поводження з вогнем, залучення до дій, спрямованих на запобігання пожежам, іншим техногенним явищам та навчання діям в умовах надзвичайних ситуацій ДПТ України спільно з ДСНС України та редакцією журналу «Пожежна та техногенна безпека»  01.03.2016р завершився районний етап Всеукраїнський конкурс дитячого малюнку та живопису на протипожежну і техногенну тематику.

Перші місця у трьох вікових категоріях на Сквирщині отримали :

 Черкасенко Варвара, учениця 2 класу Сквирського НВК - І вікова категорія,;

Чернявська Дарія , вихованку РЦДЮТ, ІІ вікова категорія;

Котюк Сергій, учень Сквирського ВПУ, ІІІ вікова катег ... Читати далі »


О  09год 00 хв на пульт зв’язку 7-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Сквира надійшло повідомлення про загорання житлового будинку по вул. Проектній в м. Сквира. Черговий караул  негайно виїхав до місця виклику. По прибуттю було встановлено, що через пізнє виявлення пожежі вогнем повністю охоплено горище будинку на площі 50 м. кв. , на якому обладнано житлову кімнату. 

На пожежі працювали 7 чоловік особового складу та 1 АЦ -40.

Завдяки умілим діям рятувальників вдалося вчасно ліквідувати загорання та врятувати житловий будинок вцілому поряд розташовані го ... Читати далі »


« 1 2 ... 4 5 6 7 8 »
Форма входу

Пошук

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту
  • Київська обласна рада
  • Сайт Відділу освіти Сквирської РДА
  • Сквирська районна державна адміністрація
  • Пенсійний фонд України у Сквирському районі

  • Copyright MyCorp © 2024